PRIVAT

MASSAGE

När ni kommer till  mottagningen, får ni fylla i en hälsodeklaration. Därefter går vi tillsammans igenom den och ser så att inga kontraindikationer föreligger. Kommer man till oss med ett besvär görs olika tester för att kunna diagnostisera, men framförallt lokalisera orsaken till besväret. Behandlingsmetoder vi sen arbetar med kan exempelvis vara massagebehandlingar, manuella tekniker, rehabiliteringsträning eller allmän träning. Vi behandlar bland annat: rygg- & nackbesvär, huvudvärk, knä- & fotproblem, Ischias besvär, hälsporre, tennisarmbåge/ musarm, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär. Söker man istället avslappnande massage eller förebyggande massagebehandling behövs det oftast inga specifika tester.

Om Ni behöver annan behandling än den vi kan erbjuda har vi en direktlinje till Betahälsan som har en kompletterande expertis, i form av leg. Fysioterapeuter, ergonomer, läkare, psykolog, dietist, sjuksköterskor etc.

Viktigt att tänka på inför massagebehandling

  • Avbokning skall göras senast dagen innan. Annars sker full debitering!
  • Massage ska undvikas vid feber, halsont eller om du i allmänhet har en   sjukdomskänsla. Hör gärna av dig om du är osäker.
  • Var noga med att komma i tid.
  • Efterlev en god hygien.

GRUPPTRÄNINGAR Vt. 2020

Välkomna att träna med oss! Här nedan är vårens gruppträningsschema. Givetvis erbjuder vi er en prova på gång. Vi startar vecka 3. Uppehåll har vi för samtliga pass i vecka 8 och 15. Därefter kör vi t.o.m vecka 23.

LUND Medicon Village Scheeletorget 1.

Mån:

BETA CrossBalance 11.45-12.30 (startar den 13/1-2020).

BETA HIIT/Tabata 16.00-16.45 (startar den 13/1-2020).

Tisd:

BETA POWERYOGA (datum inom kort).

Ons:

BETA CrossPower 11.45-12.30 (startar den 15/1-2020).

Tors:

BETA PT-SMALLGROUP (startar i februari).

PERSONLIG TRÄNING

När ni kontaktar oss för personlig träning (gäller både träning och kost) får ni fylla i ett frågeformulär. Detta formulär skickas sedan till oss och ligger till grund för själva konsultationen. Väljer ni att samarbeta med oss och vill lägga vikten vid träning går vi igenom förutsättningarna för detta, dina mål och hittar en god struktur som passar i din vardag. Vi bestämmer sedan en tid i gymmet och gör vid behov tester och provar på övningar. Du får med dig inloggningsuppgifter till träningsappen, Exorlive. Exorlive har tusentals av övningar alla med både bild- och filmformat och med tydliga instruktioner. Inom några dagar får du individuellt anpassade övningar direkt i din app. En uppföljning inom kort är att rekommendera för att kolla över teknik och kanske justera i programmet. Sen kan man välja ytterligare uppföljning för att ta fram ett nytt program efter ca 4-8 veckor.

KOSTRÅDGIVNING

Kosten är en otroligt stor betydelse för att vi ska ska må bra. Detta gäller oavsett om vi vill gå upp eller ner i vikt. Om vi vill bygga muskler eller vill tävlingsprestera. Tilsammans går vi igenom din nuvarande situation med hjälp av kostregistreringsprogramet, nutritionsdata. Vi ser om vi behöver justera eller ändra något så att det passar utifrån din situation, önskemål och mål.

Vi startar ofta med en inledande konsultation som består av ett samtal där vi tittar på nuläget, din motivation, dina förutsättningar, hur lång tidsplan osv.

Om det känns bra och du väljer att inleda ett samarbete får du inloggningsuppgifter till det professionella kostprogrammet Nutritionsdata. Du får under 3-7 dagar fylla i ditt kostintag hemma i lugn och ro. Programmet beräknar sedan din energi- och näringsbalans. Vi bokar in en ny träff efter registreringen och oavsett om det behöver göras större förändringar eller bara mindre justeringar lägger vi tillsammans upp ett optimalt kostschema utifrån resultatet. Detta tar ca 60 min. Förutom en kostplan får du även tillgång till en stor receptbank och ett par färdiga kostschema.

Efter ca 4-5 veckor eller enligt ö.k gör vi en kortare uppföljning för att se hur det går för dig med din kost. Det finns kanske något som kan behövas ändras eller justeras på.

PT-ONLINE

Kickstarta med 4 veckor eller/och välj till 8 veckor där du får hjälp med kosten, träningen och att hitta balans i ditt liv på ett modernt, hållbart och effektivt sätt. Träningarna anpassas efter om man vill träna på gymmet, hemma i vardagsrummet eller på semestern.
Kosten i våra upplägg utgår ifrån livsmedelsverkets rekommendationer och vår grundtanke är följande:

  • Minimalt med socker
  • Bra fetter
  • Mer frukt och grönt
  • Fiberrika livsmedel
  • Minimalt med hel- eller halvfabrikat

I alla PT-paket ingår dessutom:

–  KOSTREGISTRERING & KOSTANALYS

Under 3-7 dagar registrerar du ditt kostintag som vi därefter analyserar. Vi går igenom och ser bl a över ditt närings-och energiintag . Du får tips och förslag till eventuella förbättringar.

– KOSTSCHEMA

Vi utgår inte i från att bara ge dig färdiga menyer utan du får några exempel på hur en dag med dess måltider kan se ut. Du får kunskap och verktyg som inte bara hjälper dig på daglig basis utan även är behjälpliga för din veckoplanering.

– RECEPTBANK

Du får tillgång till en stor receptbank med färdiga recept som dagligen fylls på.

-PT-PASS VIA VÅR TRÄNINGSAPP

Träningsprogram för gym- eller hemträning. Träningsövningarna har alla tydliga instruktionsfilmer och teknikförklaringar som hamnar direkt i din mobil.

– COACHING

Avstämning via Mail.

Vid val av oss som personlig tränare får ni dessutom följande:

Ett hundra procentigt engagemang, där vi erbjuder ett individuellt anpassat träningsupplägg med träningsmetoder och övningar som är noga utvalda utifrån dina förutsättningar och behov.

En PT som verkar för att du ska känna dig trygg i din träning,

Ett effektiv upplägg, för att överenskomna målsättning uppnås.

En PT som vägleder, assisterar, korrigerar, utvärderar och motiverar er mot en hållbar och hälsosam livsstil.

En PT som givetvis tycker att alla kunder är lika viktiga, nybörjare såväl som elitidrottare.

En PT med träningsfilosofin,” att alla människor tycker det är kul att träna, bara träningen är tillräckligt stimulerande, utvecklande och lustfylld.”

En tränare med idrottsmedicinsk kunskap och erfarenhet för att kunna upptäcka besvär och obalanser i rörelseapparaten.

Erik 25 år När jag kontaktade Betaform, var det främst i syfte att bli av med ett envist axelbesvär jag fått till följd av mitt yrke. Jag har ett fysiskt tungt arbete med monotona rörelser. Träningsupplägget med funktionell styrka och brottningsinspirerande övningar har inte bara gjort mig besvärsfri utan även starkare. Jag har fått bättre lyftteknik som är applicerbar till mitt jobb. Som bonus har jag fått kostråd, bättre ork och en längtan att gå till nästa träningspass.